Támogatást kaphatnak a cégek, az jelentkezhet, amelyik elég fenntartható
2021. 08. 03.

A Start it @K&H inkubátorprogram iparági megkötések nélkül várja az innovatív startupokat, közölte a K&H Csoport. A zsűri az idén kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vállalkozás terméke/szolgáltatása figyelembe veszi-e a fenntarthatóságot.

Tizenhét iparág több mint 70 csapata nyert eddig felvételt a K&H Csoport által működtetett Start it @K&H inkubátorba. A 2017-ben indult fejlesztőprogram két helyszínen, Budapesten és Győrben várja ismét a korai fázisban lévő, de nagy fejlődési potenciállal rendelkező startupokat, hogy legalább fél éven keresztül segítse őket termékfejlesztési, befektetéskeresési céljaik elérésében – olvasható a K&H által kiadott felhívásban. A program lényege a segítségnyújtás és a tudásátadás, szól a közlemény, ezért a szakmai mentorok mellett a már tapasztalt alumni csapatok bevonásával folytatódik a program.

A mentorok Budapesten nyolc, Győrben hat startup kiválasztását tervezik és három fontos szempont alapján értékelik majd a csapatokat. A csapattagok elhivatottsága mellett figyelembe veszik, hogy az ötlet mennyire innovatív és piacképes. A harmadik fontos tényező pedig az üzleti terv kidolgozottsága, a vállalkozás reális pénzügyi célkitűzései. Ebben sikertényezőként nemcsak a pénzbeli megtérülést, hanem a társadalmi és környezeti hatásokat is értékeli majd a szakmai zsűri, ugyanis az idei inkubációs időszakban az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság.

A K&H emlékeztet: az inkubátorban nevelkedett csapatoknak köszönhetően több fenntartható, környezetbarát fejlesztés vált már elérhetővé. Ilyen például a Munch ételmentéssel foglalkozó innovációja, a Bedrock.farm vegyszermentes, a hazai éttermeket friss, helyben termesztett zöldségekkel kiszolgáló megoldása, vagy a Sharention, amely a megosztott gazdaság által nyújtott előnyöket kihasználva nagy értékű elektronikai eszközök kölcsönzését teszi lehetővé nagyobb vállalatok munkatársai között.

A Start it @K&H inkubátorprogramba szeptember 5-én éjfélig lehet jelentkezni.

Forrás: https://hvg.hu/