Az Oracle vállalta, hogy 2025-re világszerte megújuló energi...
Az Oracle újabb vállalással növelte a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét: 2025-re megújuló forrásokkal kívánja biztosítani a globális működéshez szükséges energiaellátás 100 százalékát, a létesítményekét és a felhőjét egyaránt.
Egyre több ázsiai országban érnek el áttörést a magyar termé...
Az elmúlt hónapokban több fontos sikert értek el a magyar beszállítók távoli országok piacain. Japánban egyre népszerűbbek a magyar ételek, míg Kínában a tokaji aszú iránt nő az érdeklődés – közölte a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az Origóval.
Fenntarthatóság és körforgásosság: Kárpát-medencei zöldgazda...
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei kiterjedésű, karbon-semleges zöldenergia előállításának lehetőségeit kutatja és tervezi, amelyek moduláris biomassza alapú reaktorok üzemeltetésén alapulnak.
Az agráriumban is egyre nagyobb szerepet kap a fenntarthatós...
Az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) az egyik legrégebben működő közös szakpolitika, amely költségvetési ciklusokhoz igazodva, 7 éves időszakokra határozza meg céljait és szabályozási kereteit. Ennek aktuális reformja éppen most tart a célegyenesben, így bár még most is vannak bizonytalan részletek, de a legfontosabb kereteket szinte már biztosnak tekinthetjük.
A 2-3 nap home office már okozhat bajt - Jön a területcsökke...
Az idei évtől az építőipari szereplők számára is egyre nagyobb hangsúlyt kap a szektorhoz köthető fenntarthatósági és karbonsemlegességi kötelezettségek és vállalások teljesítése. Az EU 2050-ig tűzte ki a minden szektorra kiterjedő karbonsemlegesség elérését, de ez az ambiciózus cél egyben azt is jelenti, hogy az építőipari szereplőknek már most el kell aktívan kezdeni az energiafelhasználás vissz...
Magyarországon is győz a zöldenergia, de az árak emelkedni f...
Tizenkettedik alkalommal, de a tavalyi online térben zajló rendezvény után ismét élőben, offline konferenciával értékelte a Napi.hu a magyarországi energiaszektor aktuális kérdéseit és trendjeit. A Hungarian Energy Investors Forum 2021, a Napi.hu és a Lounge Communication energetikai konferenciájának első részében többször is elhangzott: a megújuló energiák térnyerése olyan mértékűvé vált és olyan...
Energiapazarló lakásokat adnak-vesznek a magyarok
A Lechner Tudásközpont adatai szerint 2020-ban közel 150 ezer energetikai tanúsítványt állítottak ki az ingatlanok adásvételéhez, bérbevételéhez illetve energetikai pályázatokhoz. A tanúsított ingatlanok kevesebb mint 5 százaléka kapta a legjobb (AA++, AA+, AA, BB) besorolást, azaz még mindig sok lakásra ráfér a korszerűsítés itthon - állapítja meg a Környezetvédelmi világnap alkalmából a Duna Hou...
Több millió munkahelyet teremthetnek a digitális és fenntart...
A digitális technológia és a fenntarthatóság terén végrehajtott gyors beruházások akár 5,7 millió új munkahelyet is teremthetnek Európában 2030-ig – állapította meg az Accenture és a Business Europe közös új kutatása.