Energiahivatal: Itt az új megújuló-tender, júliusban lehet b...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) harmadik alkalommal hirdeti meg a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelést ösztönző METÁR-tendert. Az újabb pályázat segítségével ismét bővülhet a környezetbarát naperőmű-kapacitás Magyarországon – mondta a tenderrel kapcsolatban Horváth Péter János a hivatal elnöke.
A kevesebb most több lehet, mint valaha
A pár éve alakult Arrival vállalat a Teslával ellentétben nem a hatalmas gyárakban látja a jövőt. A brit startup főleg kisebb elektromos teherautókat fejleszt, melyeket rendkívül hatékonyan üzemelő, teljesen automatizált, környezetbarát mikrogyáraiban tervezi majd gyártani.
Katar az eddigi leginkább környezetbarát focivébét ígéri
A labdarúgás történetének "legzöldebb", vagyis a környezetet a leginkább kímélő világbajnokságát ígéri Katar - írja a 2022-es házigazda törekvéséről a Gulf Times című angol nyelvű arab újság.
A napenergia és a hidrogén új lehetőséget nyithat a magyar m...
A hidrogén földgázhálózatba és a földgázba való bekeverésének átmeneti megoldásként való elismerésére sürgette 94 energia- és feldolgozóipari vállalat az Európai Bizottságot, mely nem először kap javaslatot hidrogénstratégiával kapcsolatban. Korábban a zöld hidrogénre vonatkozó tervezett kritériumot találta túl szigorúnak villamosenergia-ipari vállalatok csoportja, és a stratégia a nukleáris energ...
A napelemes rendszerek népszerűségét semmi sem tudja beárnyé...
Az E.ON Hungária online felmérésében részt vevő 1500 válaszadó kétharmada szeretne otthonába napelemes rendszert, mivel környezettudatos és megtérülő megoldásnak tartja azt, a további eredmények szerint a válaszadók több mint fele támogatással vagy hitelből szeretné megvalósítani a beruházást – derül ki a cégcsoport MTI-hez eljuttatott közleményéből.
Több mint 10 milliárd forintos fejlesztés segíti a hazai ára...
Sikeresen elindult a villamosenergia-kereskedelem az új magyar-szlovák határkeresztező távvezetékeken hétfőn. A fejlesztések javítják a hazai villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságát, és az új villamosvezetékek elősegítik a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia észak-déli irányú áramlását is - tájékoztatott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).
Katalógusba gyűjtötte az energia-megtakarítást ösztönző inté...
Elkészítette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a leggyakoribb energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását megkönnyítő jegyzéket, amelyet a szakmai észrevételek figyelembe vételével véglegesít majd - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
Az évszázad közepére érhetjük el a karbonmentességet
Öt év alatt a tízszeresére nőtt Magyarországon a naperőművek beépített kapacitása. A tendencia a jövőben is folytatódik − közölte Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke.