Itt a Nitrogénművek nagy terve: így zöldítené ki a műtrágyag...
A Nitrogénművek Zrt. a műtrágyaiparban az elsők között megvalósíthatósági tanulmány kidolgozásába kezdett a „zöld” ammónia előállítás hazai bevezethetőségéről, amellyel jelentősen csökkentheti ökológiai lábnyomát – tájékoztatott Bige Zoltán, a társaság stratégiai igazgatója, az igazgatóság tagja. Kifejtette: a műtrágyagyártás megfelelő szabályozási és támogatási környezettel meghatározó szerepet j...
Megújuló energiából működő háztartás
PÓLYÁN | A 21. század olyan kihívásokkal néz szembe, mint a túlnépesedés vagy az egyre riasztóbb eredményeket produkáló klímaváltozás. Utóbbival egy bodrogközi kistelepülésen élő család évekkel ezelőtt felvette a harcot. Az évek során egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a megújuló energia felhasználására, manapság pedig már csak abból működtetik a háztartásukat.
Megéri-e akkumulátorral felszerelni az otthoni napelemes ren...
A megújuló energiák kulcsfontosságú szerepet játszanak a zöld gazdaságra való átállásban és az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
Támogatást kaphatnak a cégek, az jelentkezhet, amelyik elég...
A Start it @K&H inkubátorprogram iparági megkötések nélkül várja az innovatív startupokat, közölte a K&H Csoport. A zsűri az idén kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vállalkozás terméke/szolgáltatása figyelembe veszi-e a fenntarthatóságot.
Akár tízezreket is megspórolhatsz évente: villámgyorsan megt...
Idén július végére értük el a Globális Túlfogyasztás Napját. Ez az a nap, amikor Földünk éves erőforrásai kimerülnek. Bár a pandémia miatt 2020-ban ez a dátum augusztus végére esett, 2021-re már nem sikerült tartósan fenntartani ezt a trendet, vagyis ismét hihetetlenül pazarló életmódot folytatunk. Épületeink a legnagyobb energiafogyasztók, a teljes hazai energiafogyasztás 32 százalékát lakóépület...
Egyedülálló magyar energetikai innováció született
Bár nem egy űrből érkező tér-idő dimenziót meghajlítani képes kozmikus kockáról van szó, az NN Power Energetikai cég olyan megoldást fejlesztett, mely szélsőséges körülmények között, zöld energiával és egyéb áramforrással ötvözve képes biztosítani a folyamatos áramellátást katasztrófa sújtotta területeken, fesztiválokon, vagy akár kórházakban - derül ki az NNPower sajtóközleményéből.
Az Oracle vállalta, hogy 2025-re világszerte megújuló energi...
Az Oracle újabb vállalással növelte a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét: 2025-re megújuló forrásokkal kívánja biztosítani a globális működéshez szükséges energiaellátás 100 százalékát, a létesítményekét és a felhőjét egyaránt.
Egyre több ázsiai országban érnek el áttörést a magyar termé...
Az elmúlt hónapokban több fontos sikert értek el a magyar beszállítók távoli országok piacain. Japánban egyre népszerűbbek a magyar ételek, míg Kínában a tokaji aszú iránt nő az érdeklődés – közölte a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az Origóval.