Horizont Díj a teljes egészében megújuló energiaforrásokon alapuló, kapcsolt villamos- és hőenergia-termelés kórházi bevezetésére

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program díjat hozott létre a következő témakörben: a díj olyan innovatív megújuló energetikai megoldások részére ítélhető oda, amelyek esetében számos technológia egy rendszerbe történő integrációja valósul meg. Az ilyen típusú integrált berendezéseknek a kórházi ökoszisztémába való integrációja nem pusztán az energiaellátás biztonságát biztosítja, hanem hozzájárul a közvélemény megújuló energiával kapcsolatos tudatosságnöveléséhez is.

Célok:

A felhívás ösztönző jellegű díja olyan kórháznak ítélhető oda, amely a létesítményen belül tökéletesen megvalósította a kapcsolt villamos- és hőtermelés bevezetését és annak integrációját. A rendszernek legalább három európai megújuló energetikai megoldást kell alkalmaznia, tartalmaznia kell energiatárolást biztosító elemeket és a kórház éves energiafelhasználását 100%-os arányban kell fedeznie. A kiírás keretében bármely megújuló energiaforrás alkalmazása figyelembe vehető.

A díj olyan innovatív megújuló energetikai megoldások részére ítélhető oda, amelyek esetében számos technológia egy rendszerbe történő integrációja valósul meg. Az ilyen típusú integrált berendezéseknek a kórházi ökoszisztémába való integrációja nem pusztán az energiaellátás biztonságát biztosítja, hanem hozzájárul a közvélemény megújuló energiával kapcsolatos tudatosság-növeléséhez is. Ezzel egyidejűleg a díj elősegíti az Európa-szerte, illetve világviszonylatban létező hasonló megoldások lemásolását, elterjesztését és hozzájárul az ilyen típusú beruházásoknak a köz- és magánszféra felé történő népszerűsítéséhez.

A verseny speciális szabályait az Európai Bizottság teszi közzé, a díj odaítélése független szakértők bevonásával történik.

A díj indikatív összege:1 000 000 EUR.

Végrehajtó ügynökség:Research Executive Agency (REA)


Pályázati azonosító: LCE-Prize-RenewableHospital-01-2016


Státusz: nyitott


Határidő: 2019.04.03.


Keretösszeg: 1 000 000 EUR


Támogatási forma: Vissza nem térítendő


Támogatási intenzitás: 100%

 

Kedvezményezett:Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Kórház

 

Konzorciumi előírás:Nem releváns.

 

További részletekért kattintson ide.

Ön itt van: PályázatokPályázati lehetőségekHorizont Díj a teljes egészében megújuló energiaforrásokon alapuló, kapcsolt villamos- és hőenergia-termelés kórházi bevezetésére