Üzenet
  • Failed loading XML...

V. Környezet és Energia Konferencia és az Energia a mindennapokban c. tudományos verseny

A 2009-ben megkezdett sorozatot folytatva, az MTA Debreceni Területi Bizottságának Földtudományi Szakbizottsága a Megújuló Energiapark Kutatóközpont közreműködésével 2018. április 12-13-án megrendezi az V. Környezet és Energia Konferenciát és az Energia a mindennapokban c. tudományos versenyt.


A rendezvény szervezőbizottsága:
Dr. Bai Attila (DAB Megújuló Energetikai Munkabizottság)
Csákberényi-Nagy Gergely (Megújuló Energiapark Kutatóközpont)
Dr. Csorba Péter (DAB Földtudományi Szakbizottság)
Dr. Kozma Gábor (DAB Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési munkabizottság)
Dr. Szabó György (DAB Tájföldrajzi Munkabizottság)


A rendezvény célja: a környezettudatos energiatermeléssel és -felhasználással kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények ismertetése, a klímaváltozás hatásaira való felkészülés és alkalmazkodás hazai lehetőségeinek és stratégiáinak áttekintése.


A konferencia tervezett területei a következők:

1. Környezettudatos energiatermelés - Hagyományos energiahordozók (fosszilis és nukleáris energiahordozók jövője, a környezetet károsító kibocsátások csökkentése, alternatív megoldások)

2. Környezettudatos energiatermelés - Megújuló energiaforrások (napenergia, szélenergia, vízenergia, geotermikus energia, biomassza energetikai hasznosítása, biogáz és bioüzemanyagok előállítása, technikai lehetőségek, a hasznosítás helyzete, környezeti hatásuk)

3. Környezettudatos településtervezés és építészet (településszerkezet, infrastruktúra, közlekedési rendszerek, épített környezet, épületenergetika)

4. Energia és társadalom (környezettudatos energiafogyasztás ösztönzése, lakossági szokások alakulása, a megújuló energiaforrások ismertsége és társadalmi megítélése, a klímaváltozás társadalmi hatásai)

5. Energia és gazdaság (energiaszükséglet és energiaintenzitás alakulása, energiahatékonyság a villamosenergia-termelésben és -szállításban, az ipari termelésben és a közlekedésben, CO2/energiaadó, CO2-kibocsátás kereskedelmi rendszere)

6. Energiapolitika (uniós és magyar energiastratégia, ellátásbiztonság, forrásdiverzifikáció, klímapolitika, klímastratégiák)
Kérjük, hogy a jelentkezési lapon jelölje meg az előbbiekben felsorolt kutatási területek közül azt, amellyel kapcsolatosan előadni kíván, illetve amelyek szekcióiban hallgatóként kíván jelen lenni! A szekcióüléseken elhangzó előadások időtartama 15 perc lehet. A konferencián poszterek kiállítására és 3 perces időkeretben történő bemutatására is lehetőséget biztosítunk.
A konferencián elhangzott előadások (illetve az azokból készült egyenként legfeljebb 6 oldalas cikk) anyagát a szervezők ISBN számmal ellátott lektorált tanulmánykötetben jelentetik meg, melyet a rendezvényen résztvevők térítésmentesen megkapnak. A poszterek számára a tanulmánykötetben (legfeljebb 1 oldal terjedelmű) kivonatként biztosítjuk a megjelenési lehetőséget.

Jelentkezési határidő: 2018. január 12.


A szervezők a konferencia keretein belül a fent megjelölt 6 témakörben a 35 év alatti, fokozattal nem rendelkező kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára “Energia a mindennapokban” címmel tudományos versenyt hirdetnek, amelynek legjobb előadásai, illetve az azokból készült egyenként legfeljebb 6 oldalas tanulmányai kiemelt díjazásban részesülnek, melyről a rendezvény tudományos bizottsága dönt. A versenyre érkező tanulmányokat ugyancsak a lektorált tanulmánykötetben jelentetjük meg.
A pályamunkák díjazása szekciónként:
I. helyezés: 50.000 Ft
II. helyezés: 30.000 Ft
III. helyezés: 20.000 Ft


A tudományos program tartalmi és formai véglegesítése a visszaküldött jelentkezési lapok alapján történik. Ennek megfelelően - az első körlevélben ismertetett szándékainkhoz képest - változtatások lehetségesek. A végleges programot a (2018. februári) második körlevelünkben ismertetjük részletesen a jelentkezési lapot visszaküldők számára. A tanulmányok beérkezési határideje: 2018. február 12. A határidő után beérkező cikkeket nem áll módunkban elfogadni!


A tanulmányt a következő e-mail címre kérjük elküldeni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. !


ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
A konferencia tervezett helyszíne: Megújuló Energiapark Kutatóközpont Debrecen, Kishegyesi út 187.


Megközelíthető: M35 autópálya Ipari Park lehajtó (ingyenes parkolási lehetőség) 17; 17A autóbusz (Segner tér – Határ Úti Ipari Park)


Jelentkezés: Kérjük, hogy a kitöltött jelentkezési lapot 2018. január 12-ig juttassa el a konferencia titkárságára!
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Határidők: A jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2018. január 12. A max. 6 oldalas tanulmányok beérkezési határideje: 2018. február 12. A konferencia és tudományos verseny kezdete: 2018. április 12.


Fizetési feltételek
2018. március 30. előtti átutalás esetén 18.000, - Ft, 2018. március 30. utáni átutalás v. helyszíni befizetés esetén 24.000, - Ft.

A részvételi díj magában foglalja a konferencia hivatalos kiadványainak, továbbá az állófogadások és büfék költségeit. A résztvevők a regisztrációs költséget a fenti fizetési határidők szerint átutalással fizethetik be a konferencia szervezésében közreműködő Meridián Alapítvány számlájára.
Meridián Alapítvány (4225 Debrecen, Erdőhát u. 47.)
Számlaszám: 61400045-11027645
(Vámospércs és Vidéke Takarékszövetkezet)

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

Hírek