Üzenet
  • Failed loading XML...

ENEREA az Energy Globe díjátadón

Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. képviselőjeként Insticei Zoltán és Szabó Tamás részt vett Magyarországon először megrendezésre kerülő Energy Globe Magyarországi verseny díjátadóján, ahol Visonta Község Önkormányzatát képviselték. Az Önkormányzat részéről jelen volt Szarvas László polgármester és Hegedűs Hajnalka jegyző. 2017. márciusi 7-én a Várkert Bazárban egy ünnepélyes díjátadó gálán kiderült, kik nyerték az E.ON Energy Globe Magyarország díjakat. A díjátadó során a pályázók anyagaiból készült kiállítást, valamint egy különleges, fenntarthatósági tematikájú divatbemutatót tekinthettek meg a résztvevők. Az országos versenyen Visonta Község Önkormányzata a 3. helyezést érte el.

Az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett Energy Globe Award díj 1999-ben indult el, mára pedig a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált.  A 177 országban zajló díj nemzeti nyertesei versenyeznek a nemzetközi döntőben, amelyet a nonprofit Energy Globe Alapítvány hírességek és elismert nemzetközi szakértők részvételével rendez meg.

2016-ban 3 kategóriában, Vállalati, Önkormányzati és a Jövő generációja kategóriákban lehetett nevezni a díjra. A Vállalati és Önkormányzati kategóriákban bármely projekttel lehetett jelentkezni, amely az adott kategóriában hozzájárul a fenntarthatósághoz.  A Jövő generációja kategóriában olyan oktatási, szemléletformálási célú kezdeményezések nevezhettek, amely gyermekek, iskolás korú, illetve egyetemista fiatalok bevonásával népszerűsítik, oktatják a fenntarthatóság alapelveit, vagy a jövő generációja bevonásával új megoldással járulnak hozzá a fenntarthatósághoz.

A gálán készült videókat és fotókat itt tekintheti meg.

 

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

Hírek