A Nissan ráígér a kormányra - Még olcsóbban lehet elektromos autót venni

A Nissannál gondoltak egy nagyot és ráígértek a kormány 1,5 millió forintos támogatására, amelyet tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszongépjárművek vásárlásához lehet igényelni október 27-től. A cég további 600 ezer forint kedvezményt biztosít a leendő vásárlóinak, amely egyben azt is jelenti, hogy kevesebb, mint 7 millió forintért lehet majd hazagurulni a LEAF alap változatával.

Szerdán elsőként a Portfolio számolt be arról, hogy idén 2, jövőre pedig a tervek szerint 3 milliárd forint támogatást ad a kormány tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszongépjárművek vásárlásához.


Cikkükben eljátszottunk azzal a gondolattal is, hogy vajon

"végül a vásárlók mennyiben részesülnek a gyakorlatban a támogatásból, vagyis a kereskedők lenyelik-e ezt a támogatást áremeléssel, ahogy a CSOK-program támogatásait a fejlesztők nagyban beépítették az áraikba, így a vásárlók magasabb vételárakkal találkozhattak az elmúlt időszakban.'

Jó hírünk van, a Nissan rögtön kapott az alkalmon és közölte,

"A cég magyarországi központja arra a döntésre jutott, hogy a bejelentett 1,5 millió forint támogatást megtoldja további 600 ezer forinttal, így a Nissan LEAF 2,1 millió forint kedvezménnyel vásárolható meg."

Ezzel a felajánlással egyébként a Nissan LEAF alap változatát, a Visiat - a 9,08 millió forintos induló listaárával számolva - már 6,98 millió forintért lehet megvásárolni. A cégnél egyébként pont akkora kedvezményt adtak pluszba, hogy el lehessen mondani, Magyarországon már lehet kapni új elektromos Nissant 7 millió forint alatt.

Forrás: portfolio.hu