message
  • Failed loading XML...

Az elektromos meghajtású városi kereskedelmi járművek és a gyors feltöltésüket szolgáló infrastruktúra integrációja

Összefoglaló:

A Horizont 2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára az "elektromos szállítási és közlekedési eszközök" témakörben. A pályázati felhívás keretében a motorral hajtott városi szállítójárművekre vagy buszokra releváns erőátviteli, valamint energiatárolási (akkumulátor és szuperkondenzátor) koncepciók fejlesztése támogatható, amelyek képesek biztosítani az elvárt jármű-teljesítményt és alkalmassá teszik a járművet a kizárólagos elektromos üzemmódban való működésre magas energia-visszanyerő képesség mellett.

Célok:

A szállítás és közlekedés tipikusan városi és elővárosi térségben használatos különböző formáinak villamosítása (beleértve a buszokat, kis és közepes méretű teherautókat, speciális feladatokat – például hulladékszállítás – ellátó járműveket), különleges lehetőséget jelent az ezen járművek által felhasznált energia, illetve a kibocsátott szennyező anyagok csökkentésére. A nagyméretű, feltöltésükhöz teljes éjszakát igénylő akkumulátorok alkalmazása azonban hátrányosan befolyásolja a járművek raksúly-kapacitását, valamint teljesítményét (például gyorsulás, emelkedők leküzdésének képessége).

A pályázati felhívás keretében a motorral hajtott járművekre releváns erőátviteli, valamint energiatárolási (akkumulátor és szuperkondenzátor) koncepciók fejlesztése támogatható, amelyek képesek biztosítani az elvárt jármű-teljesítményt és alkalmassá teszik a járművet a kizárólagos elektromos üzemmódban való működésre magas energia-visszanyerő képesség mellett.

A fejlesztéssel érintet technológiák az alábbi járműtípusok egyikére vagy mindkettőre vonatkozhatnak:

  • Idő-hatékony működésre képes, villamosított, középsúlyú tehergépjárművek városi és városkörnyéki alkalmazásra (teherszállítás, hulladékszállítás, stb.);
  • A szokásos menetrend tartására képes, villamosított, nagy kapacitású (legalább 12 m), városi használatra fejlesztett buszok.

Lehetőség szerint a fenti megoldásokat ki kell terjeszteni ennél kisebb járművekre, a hatékonyabb felhasználás érdekében.

A nemzetközi szabványok kialakítása érdekében a Japánban és az Egyesült Államokban futó projektekkel való együttműködés szintén támogatható.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: GV-08-2017
Státusz: nyitott
Határidő: 2017.02.01.
Keretösszeg: 128 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Non-profit szervezeteknek 100%, profitorientált társaságok részére 70%

Kedvezményezett:

Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

Forrás: http://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/728

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

A fenntartható fejlődés problémái képekben

Hírek

MOD_BREADCRUMBS_HEREPályázatokPályázati lehetőségekAz elektromos meghajtású városi kereskedelmi járművek és a gyors feltöltésüket szolgáló infrastruktúra integrációja