message
  • Failed loading XML...

A városi létesítmények által használt hulladékhő visszanyerése és újrahasznosítása a táv- és egyedi fűtő és hűtő rendszerek energiahatékonyságának fokozása érdekében

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program keretében pályázati lehetőség nyílt konzorciumok számára A városi létesítmények által használt hulladékhő visszanyerése és újrahasznosítása témakörben. A pályázati felhívás keretében megvalósuló projektek feladata lehet többek között a hulladékhő, valamint szennyvízből származó hő visszanyerésének bemutatása, továbbá ezek integrációja a már meglévő ellátórendszerekbe.

Célok:

Európa nem fordít elég figyelmet a hulladékenergia visszanyerésére. A városi térségekben jelentős mennyiségű hulladékhő keletkezik olyan változatos, helyi forrásokból, mint például a metró, nagy épületek, kiterjedt szellőztető rendszerek, a városi hulladék, vagy a szennyvíz-rendszerek. Az adatközpontok – a gyorsan növekvő ágazatok egyikeként – jelentős hőt termelnek, mely lehetőség szerint szintén visszanyerhető és újrahasznosítható lehetne épületek fűtése és hűtése céljából. A pályázati felhívás keretében megvalósuló projektek feladata a hulladékhő, valamint szennyvízből származó hő visszanyerésének bemutatása a városi térségekben, a szolgáltatási szektorban, valamint a közlekedési rendszerekben, továbbá ezek bekapcsolása és integrációja az épületek, létesítmények, vagy a távfűtési és hűtési hálózatok már meglévő ellátórendszerébe. A fejlesztések alkalmazásának és gyors elterjedésének elősegítése érdekében figyelmet kell szentelni a technológia megismételhetőségére, nagyobb léptékűvé alakíthatóságára, valamint modularitására.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: EE-01-2017
Státusz: nyitott
Határidő: 2017.01.19.
Keretösszeg: 22 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

A profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezetek számára 100%.

Kedvezményezett:

Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

Forrás: http://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/680

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

A fenntartható fejlődés problémái képekben

Hírek

MOD_BREADCRUMBS_HEREPályázatokPályázati lehetőségekA városi létesítmények által használt hulladékhő visszanyerése és újrahasznosítása a táv- és egyedi fűtő és hűtő rendszerek energiahatékonyságának fokozása érdekében