message
  • Failed loading XML...

Horizont Díj az európai védett történelmi városrészek területén alkalmazott Integrált fotovoltaikus rendszer vonatkozásában

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program Díjat hozott létre a következő témakörben: a díj az új fotovoltaikus rendszereknek a védett történelmi városrészekbe való integrációját hivatott ösztönözni. A díj további célja az olyan legjobb építészeti és esztétikai tervek kialakításának elősegítése, amelyek az optimális technikai megoldásokkal ötvözve a fotovoltaikus rendszerek alkalmazása során a lehető legkisebb vizuális hatást, illetve az épületszerkezeten történő legminimálisabb beavatkozást biztosítják.

Célok:

Európában a védett történelmi épületekre vonatkozó építészeti és tervezési előírások jelentős műszaki korlátokat jelentenek az olyan megújuló energiaforrások alkalmazása esetén, mint például a fotovoltaikus energia. Ez a probléma olyan innovatív és kreatív megoldásokat igényel, amelyek a fotovoltaikus energetikai megoldások épületekbe történő integrációja esetén az esztétikai és technológiai kérdésekre egyaránt megoldást jelentenek.

A felhívás ösztönző jellegű díját olyan európai védett történelmi városrész vonatkozásában ítélik oda, amelynek épületeiben az elektromos áram előállítása és biztosítása érdekében a fotovoltaikus rendszer tökéletes integrációja valósult meg. Ebben az értelemben a fotovoltaikus rendszerbe értendő valamennyi olyan elem, amely az adott városrészen belüli elektromos áramellátás biztosítása érdekében szükséges.

A díj az új fotovoltaikus rendszereknek a védett történelmi városrészekbe való integrációját hivatott ösztönözni. A díj további célja az olyan legjobb építészeti és esztétikai tervek kialakításának elősegítése, amelyek az optimális technikai megoldásokkal ötvözve a fotovoltaikus rendszerek alkalmazása során a lehető legkisebb vizuális hatást, illetve az épületszerkezeten történő legminimálisabb beavatkozást biztosítják. Ezzel egyidejűleg a díj az Európa-szerte létező hasonló megoldások lemásolása és elterjesztése érdekében a köz- és magánszférából érkező befektetéseket is ösztönzi.

A verseny speciális szabályait az Európai Bizottság teszi közzé, a díj odaítélése független szakértők bevonásával történik.

A díj indikatív összege:750 000 EUR.

Végrehajtó ügynökség:Research Executive Agency (REA)


Pályázati azonosító: LCE-Prize-PhotovoltaicsHistory-01-2016


Státusz: nyitott


Határidő: 2018.09.26.


Keretösszeg: 750 000 EUR


Támogatási forma: Vissza nem térítendő


Támogatási intenzitás: 100%

 

Kedvezményezett:Közösség

 

Konzorciumi előírás:Nem releváns.

 

További részletekért kattintson ide.

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

A fenntartható fejlődés problémái képekben

Hírek

MOD_BREADCRUMBS_HEREPályázatokPályázati lehetőségekHorizont Díj az európai védett történelmi városrészek területén alkalmazott Integrált fotovoltaikus rendszer vonatkozásában