message
  • Failed loading XML...

Horizont Díj a CO2 Újrahasznosításáért

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program díjat hozott létre a következő témakörben: a díj a CO2 felhasználás területén érintett szereplők ösztönzését biztosítja, hogy a légköri CO2 kibocsátás csökkentése érdekében termékeik, illetve folyamataik továbbfejlesztésére törekedjenek. A díj további célja a magánszféra kutatás/fejlesztési befektetéseinek növelése, a hagyományostól eltérő érdekeltek részvételének biztosítása, új partnerségek kialakítása, valamint a kutatók és innovátorok ösztönzése az antropogén eredetű CO2 kibocsátás mérséklése érdekében.

Célok:

A veszélyekkel járó klímaváltozás megakadályozása az Európai Unió számára kulcsfontosságú célkitűzés. Európa jelentős erőfeszítéseket tesz a káros üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős mértékű csökkentése érdekében, ezzel együtt pedig más nemzeteket és régiókat is erre ösztönöz. Ezen erőfeszítések elősegítésének egyik lehetséges módja a CO2 fogyasztási cikkek gyártása során történő hasznosítása. A CO2 újrahasznosításának technológiái ugyanakkor még mindig jelentős technikai, kereskedelmi és/vagy pénzügyi akadályokat kell, hogy leküzdjenek.

A felhívás ösztönző jellegű díja olyan innovatív, CO2-ot felhasználó termékek kapcsán ítélhető oda, amelyek kereskedelmi léptékű előállítás esetén hozzájárulnak a légköri CO2 kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez.

A díj a CO2 felhasználás területén érintett szereplők ösztönzését biztosítja, hogy a légköri CO2 kibocsátás csökkentése érdekében termékeik, illetve folyamataik továbbfejlesztésére törekedjenek. A díj további célja a magánszféra kutatás/fejlesztési befektetéseinek növelése, a hagyományostól eltérő érdekeltek részvételének biztosítása, új partnerségek kialakítása, valamint a kutatók és innovátorok ösztönzése az antropogén eredetű CO2 kibocsátás mérséklése érdekében.

A verseny speciális szabályait az Európai Bizottság teszi közzé, a díj odaítélése független szakértők bevonásával történik.

A díj indikatív összege: 1 500 000 EUR.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)


Pályázati azonosító: LCE-Prize-CO2Reuse-01-2016


Státusz: nyitott


Határidő: 2019.04.03.


Keretösszeg: 1 500 000 EUR


Támogatási forma: Vissza nem térítendő


Támogatási intenzitás: 100%

 

Kedvezményezett:

Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás: Nem releváns.

További részletekért kattintson ide.

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

A fenntartható fejlődés problémái képekben

Hírek

MOD_BREADCRUMBS_HEREPályázatokPályázati lehetőségekHorizont Díj a CO2 Újrahasznosításáért