message
  • Failed loading XML...

Könnyen létesíthető, hatékony geotermikus fűtési rendszer kialakítása a felújítással érintett épületek számára

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témában: már meglevő épületek (beleértve a műemlék épületeket is) felújításával, illetve átalakításával a kutakra épülő geotermikus rendszerek fűtésre/hűtésre való használatának terjesztése; fontos, hogy az épített környezetben megvalósított kútfúrás nehézségeit a benyújtott pályázatoknak minden esetben figyelembe kell venniük.

Célok:

A már létező, főként függőleges kutakra épülő, átalakított, illetve felújított épületek fűtésére és hűtésére használt geotermikus rendszerek költsége és hatékonysága nem versenyképes, különösen olyan esetekben, amikor a kút kialakítása nehézségekbe ütközik. A felhívás keretében olyan pályázatokat támogatnak, amelyek meglevő épületek (beleértve a műemlék épületeket is) felújításával illetve átalakításával a geotermikus energia fűtésre/hűtésre való használatának terjesztését célozzák. Az épített környezetben megvalósított kútfúrás nehézségeit a benyújtott pályázatoknak minden esetben figyelembe kell venniük. A projektzárások elvárt technológiai készültségi foka a 7. szint (TRL7).

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: LCE-17-2017
Státusz: nyitott
Határidő: 2017.09.07.
Keretösszeg: 8 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Az Innovációs Intézkedéskeretében, profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezetek számára 100%.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:


A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

További részletekért kattintson ide.

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

A fenntartható fejlődés problémái képekben

Hírek

MOD_BREADCRUMBS_HEREPályázatokPályázati lehetőségekKönnyen létesíthető, hatékony geotermikus fűtési rendszer kialakítása a felújítással érintett épületek számára