message
  • Failed loading XML...

Különböző geológiai viszonyok között létesített, megnövelt hatékonyságú geotermikus rendszerek

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témában: megnövelt hatékonyságú geotermikus rendszerek (EGS) tesztelése a versenyképes energiatermelés, illetve a gyűjtőmedencék termelékenységének eltérő geológiai környezetben való biztosítása érdekében. Már létező, megnövelt hatékonyságú geotermikus rendszerek nagyobb léptékűvé alakítását célzó pályázatokat is be lehet nyújtani.

Célok:

A közepes hőmérsékletű geotermikus energiaforrások segítségével versenyképes áron valósítható meg az elektromos áram, hő, vagy akár a kettő kombinációjának előállítása. A megnövelt hatékonyságú geotermikus rendszerek (EGS) Európa egész területén lehetőséget biztosítanak a geotermikus energia előállítására, még olyan területeken is, ahol nem található természetes gyűjtőmedence. A geotermikus installációk számának növelése érdekében a megnövelt hatékonyságú geotermikus rendszereket versenyképes áron kell bemutatni. Ehhez olyan innovatív megoldásokra van szükség, amelyek eltérő sajátosságú és eredetű geológiai területeken is alkalmazhatók.

A jelen pályázati felhívás keretében benyújtott pályázatoknak a megnövelt hatékonyságú geotermikus rendszereket (EGS) kell tesztelniük, a versenyképes energiatermelés, illetve a gyűjtőmedencék termelékenységének eltérő geológiai környezetben való biztosítása érdekében. Már létező, megnövelt hatékonyságú geotermikus rendszerek nagyobb léptékűvé alakítását célzó pályázatokat is be lehet nyújtani.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: LCE-18-2017
Státusz: nyitott
Határidő: 2017.09.07.
Keretösszeg: 10 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő

Támogatási intenzitás:

Profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:


A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

További részletekért kattintson ide.

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

A fenntartható fejlődés problémái képekben

Hírek

MOD_BREADCRUMBS_HEREPályázatokPályázati lehetőségekKülönböző geológiai viszonyok között létesített, megnövelt hatékonyságú geotermikus rendszerek