message
  • Failed loading XML...

10 MW-ot meghaladó, nagyteljesítményű szélturbina bemutatása

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témában: 10MW-ot meghaladó teljesítményű szélturbina megépítése, bemutatása, valamint költségcsökkentő hatásának bizonyítása. A pályázatnak tartalmaznia kell a szélturbina kezelését, működtetését, karbantartását, illetve az élettartamát befolyásoló tényezőket. Kiemelt szempont az értékelésnél, hogy a pályázat segítségével az energia szárazföldi, illetve tengeri tárolására, feltöltésére és szállítására is új megoldások szülessenek.

Célok:

Számos, az Európai Unió által támogatott projekt valósult már meg, amely a 10-20 MW teljesítményű szélturbinák fejlesztését célozza. A jelenlegi kihívás egy 10MW-ot meghaladó teljesítményű szélturbina megépítése, bemutatása, valamint költségcsökkentő hatásának bizonyítása. A nagyteljesítményű (>10MW) turbinák fejlesztése során olyan logisztika követelményeket is figyelembe kell venni, mint a kezelésük, installációjuk, működtetésük, karbantartásuk, melyek végső soron a teljes élettartamra vonatkozó fajlagos energiaköltség mutatót (levelised cost of energy, LCOE) alapvetően befolyásoló tényezők. Ezért jelen pályázati felhívás keretében olyan pályázatokat támogatnak, melyek a nagyteljesítményű szélturbinák esetében haladó megoldásokat alkalmaznak az energia tárolására, feltöltésére, szállítására vonatkozóan, mind szárazföldön, mind a kikötők, illetve a tenger területén, továbbá figyelembe veszik a szélturbinák működtetésével, illetve karbantartásával kapcsolatosan felmerülő logisztikai kérdéseket is. A nyertes pályázatokkal szemben elvárás, hogy pozitív hatást gyakoroljanak az energiaköltségekre, valamint hogy hatásukra a tengerparti szélenergia-termelés költséghatékonyabban valósulhasson meg.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: LCE-14-2017
Státusz: nyitott
Határidő: 2017.09.07.
Keretösszeg: 25 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Innovációs Intézkedés: profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

További részletekért kattintson ide.

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

A fenntartható fejlődés problémái képekben

Hírek

MOD_BREADCRUMBS_HEREPályázatokPályázati lehetőségek10 MW-ot meghaladó, nagyteljesítményű szélturbina bemutatása